Kraan vervangen

Is uw kraan aan vervanging toe? Maar heeft u zelf niet de kennis, de tijd of het gereedschap om de kraan te vervangen? Klusjesman Breda repareert of vervangt snel en deskundig uw kapotte kraan!

 

Kraan laten vervangen

 

De 3 meest voorkomende redenen om een kraan te vervangen is omdat a) de kraan lekt, b) de kraan kapot is of c) simpelweg te oud. Maar ook als de kraan niet meer in uw interieur past of u gewoon toe bent aan iets anders, kunt u ervoor kiezen om de kraan te laten vervangen.

Een kraan vervangen kunt u natuurlijk zelf doen, maar u kunt zichzelf een hoop tijd en frustratie besparen door uw kraan te laten vervangen door een ervaren loodgieter of klusjesman! Dan bent u er in ieder geval van verzekerd dat het meteen goed gebeurt.

 

Help, ik heb een lekkende kraan!

 

Een lekkende kraan zorgt voor ergernis. Niet alleen geeft het wateroverlast, het verspilt ook meer water dan u denkt! Wist u dat een lekkende kraan gemiddeld ruim 1000 liter water per jaar verspilt? Dat zijn zo’n 5.500 koppen thee!

 

Oorzaken lekkende kraan

Een kraan lekt meestal omdat het kraanleertje is versleten of omdat het binnenste gedeelte van de kraan of kraankop verkalkt is.

Lekkende kraan repareren of vervangen?

Een lekkende kraan kan in veel gevallen gerepareerd worden. Bijvoorbeeld door het kraanleertje te vervangen.

 

Kraanleertje vervangen

 

Hoe gaat een kraanleertje vervangen in zijn werk?

Stap 1: De watertoevoer wordt afgesloten door de hoofdkraan dicht te draaien.

Stap 2: De kraanknop wordt voorzichtig verwijderd.

Stap 3: De sierhuls wordt losgemaakt en het binnenwerk wordt uit de kraan geschroefd. Vervolgens kunnen we zien of het kraanleertje nog intact is.

Stap 4: We draaien het schroefje los waarmee het kraanleertje bevestigd zit en verwijderen meteen alle kalkaanslag.

Stap 5: We vervangen het kraanleertje. Het is altijd even zoeken naar het juiste formaat!

Stap 6: Waar nodig brengen we meteen een nieuwe pakking aan in het binnenwerk van de kraan.

Stap 7: De hoofdkraan kan weer open en uw lekkende kraan is gerepareerd!

 

Kraan vervangen

 

Met name de kranen binnenshuis worden erg intensief gebruikt. Denk aan de keukenkraan, douchekraan en badkraan. De kans op slijtage is dan groot, vooral als de kraan wat ouder is. Is uw kraan ouder dan 10 jaar? Dan adviseren wij meestal om de kraan te laten vervangen. Gemiddeld gaat een kraan namelijk 12 jaar mee. De reparatiekosten wegen dan niet meer op tegen de voordelen van een nieuwe kraan, met garantie!

Tip: is uw kraan kapot? Controleer altijd even of er nog fabrieksgarantie op de kraan zit!

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat u uw keuken gaat renoveren en toe bent aan een nieuwe kraan. Bij Klusjesman Breda vervangen we uw kraan snel en deskundig.

U kunt Klusjesman Breda inschakelen voor:

  • Douchekraan vervangen
  • Badkraan vervangen
  • Keukenkraan vervangen
  • Wasmachinekraan vervangen
  • Radiatorkraan vervangen
  • Thermostaatkraan vervangen
  • Buitenkraan vervangen (bijvoorbeeld bij vorstschade).

Kraan zelf vervangen

Een kraan vervangen is niet erg moeilijk, mits u de juiste kennis en het juiste gereedschap heeft. Houd er ook rekening mee dat er soms wat aanpassingen moeten worden gedaan omdat twee kranen niet altijd exact dezelfde afmetingen hebben.

Heeft u niet de kennis of het juiste gereedschap? Of heeft u simpelweg geen tijd of zin om de kraan zelf te vervangen? Schakel dan onze hulp in. Dan is het vervangen van de kraan in een handomdraai gebeurd!

Kosten kraan laten vervangen

Een kraan laten vervangen door Klusjesman Breda kost € 65,-. Meestal hebben wij de kraan binnen een uur vervangen en kunt u snel genieten van uw nieuwe kraan!

Wist u trouwens dat wij het goedkoopste klusbedrijf zijn uit Breda en omstreken?

Kraan laten vervangen in Breda? Maak direct online een afspraak!

Bent u op zoek naar een professionele klusjesman in Breda? Stel de klus niet langer uit en maak hieronder meteen online een afspraak.

Bellen mag natuurlijk ook op 076- 5600 987.

Weten hoe Klusjesman Breda werkt? Lees het hier.

Plan nu uw afspraak

kraan laten vervangen, kraan vervangen